U aktuelnom vremenu, kada je čovek kao individua više no ikad zapljusnut subjektivnim i objektivnim problemima s jedne strane, i "brzim i lakim" rešenjima sa druge, mišljenja smo da bi stanovnici Srbije i okruženja trebalo da imaju alternativu u vidu štiva koje ima dokazanu praktičnu upotrebljivost a rezultat je rada priznatih stručnjaka.

Ediciju Obala smo zamislili kao pitomu obalu na koju čitalac – putnik pristaje kako bi se okrepio, prošetao, razmislio ili možda samo ćutke posmatrao reku pred sobom. Čitalac - putnik se potom vraća u svoj brod i nastavlja put, spremniji da pribrano i otvorenih očiju dočeka sve što ga čeka na putešestviju zvanom Život.

Stručne teme izdanja prilagođene su široj čitalačkoj publici a korak-po-korak uputstva omogućuju kvalitativne životne promene osobama suočenim sa stresom koji donosi savremeno doba. Izbor izdanja određen je procenom oblasti za koje smatramo da su u Srbiji i okruženju trenutno nedovoljno razvijene. Povratne reakcije čitalaca ohrabrile su nas da nastavimo putem kojim smo krenuli, odnosno putem koji podrazumeva odricanje od zavodljivih naslova lake psihologije u cilju posvećivanja kvalitetnim, konkretnim i pre svega korisnim delima iza kojih ćemo kao izdavačka kuća i kao pojedinci u svakom trenutku moći da stanemo.

Kada je u pitanju Obala - naš cilj je da na srpskom jeziku predstavimo najbolja svetska izdanja iz oblasti psihologije i samopomoći.

Potpuno svesnim putem kroz depresiju

Četiri eminentna stručnjaka iz oblasti psihologije i psihijatrije udružila su dugogodišnje znanje i iskustvo i predstavila vodič ka prevazilaženju depresivnih stanja i dosezanju emocionalnog balansa.

Autori objašnjavaju zbog čega naši uobičajeni napori da se otarasimo turobnih misli i negativnog raspoloženja vode ka još više takvih misli i još dublje u upravo takvo raspoloženje. Predstavljaju nam moćan i jednostavan ključ koji leži u nama samima – potpunu svesnost.

Potpuna svesnost podrazumeva usredsređivanje pažnje na naše emocije i životna iskustva, čak i na one najteže, čime se razbija zlokobni klub nezadovoljstva i tuge. Prihvatanje, umesto poricanja i odgurivanja.

Knjiga je rezultat kombinacije istočnjačke meditativne tradicije i moderne kognitivne terapije. Pisana je blagim tonom i jasnim i jednostavnim jezikom. Dragocen je izvor ne samo ljudima koji se suočavaju sa kliničkom depresijom, već i svima onima koji se susreću sa tegobnim mislima i sumnjama, kao i onima koji jednostavno žele da bolje razumeju sopstveni um i emocije.

  • Format: B5
  • Broj stranica: 264
  • ISBN: 978-86-87659-03-2