U aktuelnom vremenu, kada je čovek kao individua više no ikad zapljusnut subjektivnim i objektivnim problemima s jedne strane, i "brzim i lakim" rešenjima sa druge, mišljenja smo da bi stanovnici Srbije i okruženja trebalo da imaju alternativu u vidu štiva koje ima dokazanu praktičnu upotrebljivost a rezultat je rada priznatih stručnjaka.

Ediciju Obala smo zamislili kao pitomu obalu na koju čitalac – putnik pristaje kako bi se okrepio, prošetao, razmislio ili možda samo ćutke posmatrao reku pred sobom. Čitalac - putnik se potom vraća u svoj brod i nastavlja put, spremniji da pribrano i otvorenih očiju dočeka sve što ga čeka na putešestviju zvanom Život.

Stručne teme izdanja prilagođene su široj čitalačkoj publici a korak-po-korak uputstva omogućuju kvalitativne životne promene osobama suočenim sa stresom koji donosi savremeno doba. Izbor izdanja određen je procenom oblasti za koje smatramo da su u Srbiji i okruženju trenutno nedovoljno razvijene. Povratne reakcije čitalaca ohrabrile su nas da nastavimo putem kojim smo krenuli, odnosno putem koji podrazumeva odricanje od zavodljivih naslova lake psihologije u cilju posvećivanja kvalitetnim, konkretnim i pre svega korisnim delima iza kojih ćemo kao izdavačka kuća i kao pojedinci u svakom trenutku moći da stanemo.

Kada je u pitanju Obala - naš cilj je da na srpskom jeziku predstavimo najbolja svetska izdanja iz oblasti psihologije i samopomoći.

Prevazilaženje opsesivnih misli

Naučite kako da:
Identifikujete svoje ritualne i nametljive misli
Upravljate svojim nezvanim mislima
Prevaziđete strah od neželjenih misli
Ublažite anksioznost
Dosegnete oslobođenje od opsesivnog razmišljanja

Svi povremeno imamo misli koje nisu u skladu sa našim karakterom. Zamišljamo, na primer, da bismo mogli usmeriti automobil pravo u saobraćajnu gužvu ili iskoristiti nož koji koristimo za pripremanje večere kako bismo povredili voljenu osobu.

Mnogi od nas jednostavno ignorišu ovakve misli, ali neki im se iznova i iznova vraćaju: Šta ako uzrokujem nesreću? Šta ako povredim nekoga do koga mi je stalo?.

Ukoliko se suočavate sa nasilnim, neprijatnim ili bogohulnim mislima koje istrajavaju uprkos vašim naporima da ih kontrolišete, ova knjiga može vam pomoći. Opsesivne misli poput gore navedenih mogu biti simptomi opsesivno-kompulzivnog poremećaja (OKP). Ukoliko imate formalnu dijagnozu OKP-a, ali i ako vam ona nije formalno ustanovljena, bezbedne i delotvorne tehnike predstavljene u ovoj knjizi pomoći će vam da ponovo dosegnete mir.

Vaš put počinje otkrivanjem razloga zbog kojih opsesivne misli istrajavaju i načina na koje ih tretiraju profesionalci. Pored toga, naučićete da razumete svoje sopstvene opsesivne misli – šta je to što ih izaziva i čemu već pribegavate kako biste se suočili sa njima.

Knjiga vas zatim vodi kroz niz bezbednih i unapred smišljenih vežbi izlaganja koje će vam pomoći da upravljate opsesivnim mislima i ograničite njihov uticaj na kvalitet vašeg života.Metode u Priručniku zasnovane su na istraživanjima autora koji su svetski stručnjaci u oblasti poznavanja i tretiranja neželjenih opsesivnih misli, kao i na studijama drugih vodećih naučnika.

  • Format: B5
  • Broj stranica: 172
  • ISBN: 978-86-87659-01-8